Naših TOP 5 potovanj

Ja, čudni časi so. Ne samo v luči potovanj, ampak življenja nasplošno.

Kdaj bomo zopet lahko potovali po svetu najbrž ta trenutek ne more povedati nihče, srčno pa upamo, da na kakšno pot uspemo odriniti še letos.

Kljub temu, da ta trenutek potovanj ne moremo realizirati, pa o njih lahko sanjamo, kajne?

In ker nas marsikdo vpraša, katera so naša TOP 5 potovanja, jih tu predstavljamo, skupaj z našim potovalnim planom.

1. NAMIBIJA, BOCVANA in VIKTORIJINI SLAPOVI

Zagotovo najlepše, najbolj odbito, veličastno in sploh oh in ah epsko potovanje po afriški celini. Prava potovalna poslastica, ki jo priporočamo vsem ljubiteljem narave, živali, divjine in posebnih kultur.

https://potepanja.com/plan-potovanja-namibija-bocvana-in-viktorijini-slapovi/

2. FRANCOSKA POLINEZIJA

Rajska Francoska Polinezija, o kateri sanjam ta trenutek. Otočki, ki ti vzamejo del srca za vedno. Turkizne lagune polne življenja, motuji okrog njih, špičasti vulkanski vrhovi in razgledi za milijon dolarjev ter neverjetno prijazni domačini. Raj na Zemlji.

https://potepanja.com/plan-potovanja-francoska-polinezija/

3. NORVEŠKA – LOFOTI in SENJA

Lansko poletje sva s Petrom po več kot 15 letih ponovno za malo dlje časa na pot odpotovala sama. Na sever, v veličastno, pravljično, divjo in posebno kuliso Lofotov in Senje. Sončno vreme nama je omogočilo izvesti več čudovitih razglednih pohodov in ti dnevi so zagotovo eni najlepših na vseh najinih poteh do sedaj. Severna pravljica, definitivno uvrščena med top 3 najlepših kulis naših potovanj.

https://potepanja.com/plan-potovanja-lofoti-senja-in-kvaloya/

4. AVSTRALIJA

Več kot 8000 prevoženih kilometrov po avstralskih prostranstvih. Narava, živali, divjina, tišina, zvezde. Starodavna kultura in prelepa sveta mesta Aboridžinov, neverjetna lepota rdečega centra, slapovi in jezera, skale neverjetnih oblik in barv, evkaliptusovi gozdovi, razgledi za vikat, sončni vzhodi in zahodi in neverjetni divji Kakadu NP. Najdaljši in po vsej verjetnosti najbolj odbit roadtrip do sedaj. Avstralija te preprosto ne more pustiti ravnodušnega.

https://potepanja.com/plan-potovanja-avstralija/

5. YELLOWSTONE IN KANADSKO SKALNO GOROVJE (ROCKY MOUNTAINS)

Potovanje, oddaljeno že kar nekaj let, a zaradi lepot narave, gora, razgledov, neverjetne pokrajine Yellowstona in množice divjih živali must do za vse ljubitelje narave.

https://potepanja.com/plan-potovanja-yellowstone-in-rocky-mountains/

To je naš izbor TOP 5 potovanj do sedaj. Težko je bilo izbrati in ker imamo v teh dneh dovolj časa za prebiranje prispevkov in načrtovanje bodičih poti, so tule še potovalni plani dežel, ki sledijo takoj za izborom TOP 5:

6. ISLANDIJA

https://potepanja.com/plan-potovanja-islandija/

7. SEJŠELI

https://potepanja.com/plan-potovanja-sejseli/

8.OMAN IN ZAE

https://potepanja.com/plan-potovanja-oman/

9. MEHIKA in BELIZE

https://potepanja.com/mehika-in-belize-potovalni-plan-v-sliki-in-besedi/

10. BRAZILIJA, ARGENTINA in PARAGVAJ

https://potepanja.com/plan-potovanja-brazilija-argentina-in-paragvaj/

Zanimivo, da med najlepšimi potovanji ni držav jugovzhodne Azije. Hmm… Ampak ja, tudi Azijo imamo zelo radi, čeprav so se nam ostale dežele s svojimi posebnostmi in naravnimi lepotami tako močno vtisnile v spomin, da jih težje pozabimo.

Katero pa je bilo naše najtežje potovanje do sedaj?

Filipini. Naj najprej v njihov zagovor povem, da so bili tudi Filipini, ki smo jih pred leti raziskovali 25 dni, res čudoviti. A hkrati smo se ravno na potovanju po Filipinih srečali s kar precej zdravstvenimi težavami, na srečo sicer ni bilo nič hujšega, a dovolj, da so spomini na potovanje malo pobarvani tudi z ne najlepšimi in najlažjimi toni. Filipini so bili zagotovo potovanje največjih ekstremov do sedaj. Zaradi več zdravstvenih neprijetnosti najtežje potovanje kar smo jih izkusili, a hkrati polno izjemnih prizorov in doživetij. Morda pa enkrat spišem še malo bolj osebno zgodbo potovanja po Filipinih, ki so kljub naši ne najlažji izkušnji zagotovo vredni raziskovanja 🙂 .