Dolina Glinščice in kulinarično razvajanje v Brkinih

Dolina reke Glinščice je slikoviti naravni rezervat, ki se nahaja jugovzhodno od Trsta v bližini slovensko italijanske meje. Raziskovanje le te je najboljše v pomladnem ali jesenskem času, ko poletna vročina še ni premočna in zimska burja ne premrazi. V dolini je več naravnih in kulturnih znamenitosti, raziskujemo jo lahko peš ali s kolesom, v njenih skalah pa je speljanih tudi nekaj ferat.

Midva sva se jo odločila raziskati v mesecu maju. Najino izhodišče je bila vasica Draga na italijanski strani, kar nama je omogočilo do nje pristopiti iz vrha in s tem uživati v razgledih na celotni naravni rezervat. Prvi del poti je vodil po trasi nekdanje železnice, od koder sva se spustila do doline in slapu Supet. Super izlet, ki ga priporočava vsem ljubiteljem narave.

Več o poteh po dolini si lahko preberete na povezavi: http://www.riservavalrosandra-glinscica.it/sl

Raziskovanje doline Glinščice sva povezala z izvrstnum kulinaričnim razvajanjem v Brkinih. Tokrat sva obiskala Gostilno Mahorčič v Rodiku, ki se lahko pohvali s kar dvema Michelinovima nagradama. Odločila sva se za 5 hodni degustacijski meni. Izvrstno in nadvse okusno.