Yellowstonski kanjon in West thumb gejzirji

En dan smo področje najstarejšega nacionalnega parka raziskovali skupaj s prijatelji sosedi, ki so se ravno v tem času tudi potepali po teh koncih sveta. Veselje velikih in majhnih je bilo ob srečanju res ogromno. Lepo se je srečati z nekom poznanim tam nekje na drugem koncu sveta. Sploh s takšnim, ki s tabo deli podobne želje, vizije, poti, misli…ki ve, zakaj se splača kdaj potrpeti in kdaj iti iz cone udobja.

Dogovorili smo se, da se srečamo zjutraj ob 9h na parkirišču pred Yellowstonskim kanjonon in njegovim slapom. Že celo jutro mi je v glavi odzvanjala pesem….Yellowstone river, Yellowstone river….in bilo je res lepo sončno jutro.
Odločili smo se, da skupaj raziščemo Yellowstonki kanjon, se povzpnemo strmo navzdol! 🙂 na čudovito razgledno točko, se malo razmigamo in uživamo. Seveda se je bilo potem potrebno povzpeti še po mnogih, mnogih, res mnogih strmih stopnicah navzgor in moje noge so se te poti spominjale še kar nekaj časa 🙂 Ampak se je splačalo.

Nadaljevali smo s potjo do Yellowstonskega jezera in naprej do čudovitih gejzirskih bazenov West thumb ob jezeru. Sonce je pripekalo, malo nas je opeklo, ampak nič hudega.

Dan smo zaključili s kopanjem v topli reki na drugem koncu Yellowstonskega narodnega parka in kuhanjem pašte na klopcah ob reki. Popolno.

Niso pa bili zanimivi samo postanki, ki smo si jih določili za raziskovanje, temveč tudi pot med njimi in zastoji, ki smo se jih vedno razveselili. Zastoje na cestah Yellowstona namreč vedno ustvarijo živali, ki so tu glavne. Sploh se nismo pritoževali.