Norris in Biscuit gejzirski dolini

Ob vožnji in sprehajanju po Yellowstone-ju imaš občutek, da se kadi iz povsod. Ne samo, da imaš takšen občutek, dejansko zemlja “pušča” in iz nje se kadi. Iz zemlje, iz jezer, iz rek, iz gejzirjev, iz slapov….Včasih zraven še manj prijetno smrdi, včasih pa tudi ne. Pravzaprav smrdi precej malo, glede na velikost in količino “puščanja”.
Ne glede na to, v katero gejzirsko dolino vstopimo – v večjo, manjšo, zgornjo, spodnjo, srednjo 🙂 ….povsod imaš praktično občutek, da si pristal na nekem drugem planetu. Da takšni prizori ne sodijo sem na Zemljo. In to – poleg množice živali – daje Yellowstone-ju poseben čar in zato sodi Yellowstone – glede na mnenja popotnikov – za najlepši narodni park na svetu.
In ne, ni nevarno. Neverano bi bilo, če se ne bi kadilo in “puščalo”. Če bi vse ostajalo spodaj, pod površino, skrito in nevidno našim očem. Tako kot je to tudi dejansko v naših življenjih. A lahko najdete kakšno primerjavo? Jaz jo 🙂
Zato živite vse, bodite vse – ker tudi (in predvsem) najbolj nenavadne in čudne stvari lahko ustvarijo nekaj najbolj izjemnega.