Marakeš

V Marakešu smo začeli naše potepanje po Maroku in v Marakešu smo ga končali. Na začetku smo počasi, previdno, morda malo zadržano okušali barve, vonjave, slike, okuse medine Marakeša. Na koncu potovanja smo jih že zajemali z veliko žlico.
Zanimivo, drugačno in posebno je bilo raziskovati njegov znameniti trg Jemma el – Fna, se izgubljati v njegovih ozkih soukih, barantati z domačini, raziskovati množico začimb, kupovati zelišča in čaje ali piti metin čaj na strehi hiše s pogledom na dogajanje na malih ali večjih trgih.
Središče dogajanja je seveda Jemma el – Fna in njegovi številni prodajalci, prebrisani lastniki kač in opic, ulični akrobati, vedeževalci…; nad njimi pa bedi mošeja Koutoubia.
Obvezno si vzemite čas za raziskovanje kulinarike Maroka. Njihovi tagini in kuskusi so fenomenalni. Maročani znajo izvrstno začiniti hrano in strahu pred možnimi prebavnimi težavami resnično ni potrebno imeti. Previdno zgolj pri sadnih sokovih in solatah.

Za doživetje Marakeša potrebuješ več kot zgolj dve uri. V medini Marakeša preprosto moraš imeti čas da se izgubiš in spet najdeš. Vmes pa doživljaš barvitost mističnega rdečega mesta.