Špičnik in njegovo srce med vinogradi

Cesta v obliki srca med vinogradi mi je padla v oči pred kakšnimi tremi leti in vse od takrat sem imela nekje v ozadju željo, da si jo ogledam na lastne oči. A nikoli ni bilo časa, oziroma čas je že bil, pa so bile prioritete drugačne. No, letos pa imamo več časa za raziskovanje tudi tistih malo bolj oddaljenih kotičkov Slovenije. In ko nas je pričakoval podaljšani vikend raziskovanja Prekmurja, se mi je zdelo izvrstno, da spotoma obiščemo še to čudovito srce med vinogradi. Ki so si ga baje »sposodili« celo Francozi za oglaševanje svojih vinogradov. Ah ja ?

Cesta v obliki srca se nahaja v občini Zgornja Kungota, v kraju Špičnik in edino mesto od koder je možen pogled na srce je v zasebni lasti turistične kmetije Dreisiebner. Za goste kmetije je pogled na srce brezplačen, dobrodošlo se je ustaviti in spiti kavo, domač sok/vino ali si naročiti prigrizek ali dva. Če pa se za njihovo gostinsko ponudbo ne odločite, potem pa za ogled plačate 2 eur/osebo. Fair enough ?

Cesta v obliki srca seveda za domačine ni nekaj novega. Pravijo da je takšno obliko imela že pred desetletji, ko je bila še makadamska. Potem pa je seveda nek trenutek postala zelo »instagramabilna« in ljudje smo si jo zaželeli videti še v živo. Mi smo se na turistični kmetiji Dreisiebner, ki stoji čisto ob meji z Avstrijo, ustavili v petek dopoldan in uživali v razgledu skoraj sami. Verjamem pa, da je med vikendom večja gneča. Če imate možnost se zapeljite v ta čudovit severni kotiček Slovenije kakšen dan med tednom in v miru ter brez gneče opazujte čudovito speljano pot med vinogradi in njegovo okolico.