Popotniško leto 2015

Popotniško leto 2015 je bilo v vseh ozirih neverjetno in izjemno. Zavedam se, da zaradi dveh šoloobveznih otrok težko ponovljivo vsaj za obdobje nekaj let. Ali pa tudi ne, nikoli ne veš 🙂 .

Na poti izven Slovenije smo bili namreč kar 64 dni, kjer smo raziskovali Španijo, Italijo, Avstrijo, Ameriko, Kanado, Malto in Filipine. Poleg tega smo ob prostih vikendih raziskovali našo prelepo Slovenijo.
Neskončno hvaležna sem za pestro in res prelepo paleto doživetij, ki nam še vedno grejejo srce.

Takole smo se potepali:

Kmalu po novem letu smo se za 4 dni odpravili v Barcelono, predvsem na željo našega nadobudnega nogometaša, ki si je želel ogledati Camp Nou. Ker Lan januarja praznuje, je bilo to potepanje nekakšno rojstnodnevno darilo.

Guel17

Guel12

Rambla1

Barceloneta9

Konec aprila smo se, za prvomajske praznike, odpravili raziskovati tisti del Italije, ki ga do sedaj še nismo – njen skrajni jug. Na 8 dnevnem potepanju smo obiskali pokrajine Apulijo, Basilicato in Campanijo in potrdilo se je to, kar že dolgo vemo – da je za nas Italija najlepša dežela na svetu (poleg Grčije in Slovenije 🙂 ).

apulija22

apulija23

apulija14

apulija4

matera15

matera6

campanija12

campanija17

Ker nam je božiček v letu 2014 prinesel prav posebno darilo v obliki neverjetno ugodnih kart za Seattle, smo se v juliju odpravili na naše prvo daljše potovanje čez lužo. 20 dnevno pot smo začeli z raziskovanjem Dunaja, nadaljevali pa z nacionalnimi parki severozahodne Amerike in parki kanadskega Skalnega gorovja. Prelepo je bilo.

Yellowstone4

Yel3

Yel24

Glacier19

Banff16

Banff5

Bowlake3

Waterton9

rainer10

Avgusta z našimi poletnimi potepanji še nismo zaključili. Za vikend smo odšli zopet v Italijo in raziskovali delto reke Soče v Italiji in neverjetno lep naravni rezervat Isola della Cona.

Isola della Cona7

Isola della Cona6

Čakal nas je še en sladek vikend pri naših severnih sosedih – v Avstriji, kjer smo se sladkali v čokoladnici Zotter in raziskovali njeno okolico.

Zotter6

Zotter19

Konec oktobra smo se odpravili na 6 dnevno potepanje po Malti, zopet predvsem zaradi neverjetno ugodnih letalskih kart.

malta2

Malta11

malta24

malta9
malta22

In decembra nas je čakala češnja na tortici potovanj – 23 dni rajskih Filipinov.

Filipini2

Filipini3

Filipini8

Filipini18

Filipini23

Filipini26

Filipini17

Vmes pa – naša prelepa Slovenija 🙂

Goriška brda5

Goriška brda23

Bohinjjeseni12

Vogel20

Vogel2

S

Mslap20

Bohinj11

Hvala – ne vem točno komu – sebi, Petru, sreči, naključju, Vesolju, Zemlji. Hvala 🙂 .