Renski slapovi, največji slapovi Evrope

Nora sva na slapove, pa saj najbrž to sedaj že veste 🙂 Obisk Renskih slapov je bil na »to do« listi že nekaj časa in konec oktobra se je našla prava priložnost za obisk le teh. Doživetje slapov je bil zagotovo vrhunec najinega podaljšanega vikend raziskovanja dela bavarske Nemčije, kančka Švice in Lihtenštajna. Priznam, da nisem vedela, kaj pričakovati, ker slapovi niso vpeti v naravno okolje, temveč v mesto. Ali bodo »vau« ali pa »kr neki«. Čeprav to zagotovo niso najlepši slapovi na svetu, pa priznam, da so naju vseeno navdušili in obisk le teh priporočava vsem ljubiteljem deročih ali padajočih voda 🙂

Renski slapovi so največji slapovi v Evropi. Nahajajo se na reki Ren, v Švici, okoli 4 km jugozahodno od mesta Schaffhausen. Najvišja višina slapov je 23 metrov, medtem ko je širina slapov okoli 150 m. Pretok in moč vode pa sta izjemna. Prav tako so s švicarsko učinkovitostjo izjemno postavljene razgledne točke na slapove, kjer imaš občutek, da bi se z lahkoto dotaknil neverjetne moči vode, ki dere mimo tebe. Nad njimi bedi grad Schloss Laufen. V sončnem vremenu, ki naju je razvajalo ob slapovih, piko na i dodajo številne mavrice, ki jih ustvarja igra vode in svetlobe. Čarobno.

Za doživetje in celostni ogled slapov je najbolje kombinirati pešpot in z njo obisk različnih razglednih točk, kot tudi vožnjo z ladjico na otoček, ki se nahaja v sredini slapov. Če se boste odločili za ogled le teh, si vzemite vsaj pol dneva. In uživajte v osupljivi moči vode in lepoti največjih slapov Evrope.