Ideja za izlet: slikovita Rilkejeva pot in kulinarični Trst

Rilkejeva pot je približno 2 kilometra dolga pešpot (v eno smer), speljana ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom. Je lep sprehod po soncu v pomladnih dneh, poleti pa si predstavljam, da je tam hudo vroče 🙂 .
Začne se v Sesljanu, izhodišče je parkirišče s koordinatami 45.772282, 13.627836; konča pa se v Devinu, ob Devinskem gradu. Pešpot je del naravnega rezervata in nudi res lepe razglede na morje, pečine nad njim in okolico. Pot je nezahtevna in primerna tudi za družine z manjšimi otroci.

Če vas poleg narave pritegne tudi dobra kulinarika, pa je Italija vedno perfect izbira. Mi smo jo tokrat mahnili v Trst – v Eataly, pokrito tržnico italijanske gastronomije, sestavljeno iz restavracij, pekarn, kavarn in stojnic s hrano.

Za konec pa smo se posladkali še s izvrstnim sladoledom ob osrednjem tržaškem trgu Unita – in sicer v že poznani sladolednici (dolcerii) Gangemi. Če se boste kdaj potepali v okolici Trsta, se vam jo splača obiskati – ker ga ni boljšega sladoleda na svetu, kot je italijanski. In za to lahko hitro dobimo dokaz tudi v Trstu 🙂