Nočni Singapur

Tako kot marsikatera svetovna metropola, je tudi Singapur najlepši ponoči. Noč in luči pričarajo čudovito kuliso in resnično je ravno “temni del dneva” najlepši čas za raziskovanje te majhne državice.

Singapur lahko raziskujete več dni, a če imate rajši naravo kot mesta, je tudi en sam dan dovolj. Mi tokrat nismo imeli niti toliko časa, točneje popoldan, večer, del noči in njen zaključek, ki smo ga prespali napol “ubiti” od utrujenosti v hotelu. Naslednje dopoldne pa via letališče in dalje.

 

Kljub pomanjkanju časa, pa smo uživali v futurističnem okolju parka Gardens by the bay, si ogledali večerni light show ter se sprehodili okoli zaliva Marina Bay s pogledom na veličastni hotel Marina Bay Sands.

In kljub temu, da velja Singapur za drago mesto, lahko uživamo v poceni, a vrhunskih okusih v njihovih foodcourtih, ki so odprti pozno v noč.
Preprosto sobo v hotelu blizu centra mesta pa lahko dobimo že za 80 eur (za 4 osebe). Sprejemljivo za tako drago mesto.

Zatorej – tudi če imate samo dan časa na vaši poti raziskovanja Azije, si ga je vredno vzeti in obiskati to najbolj čisto prestolnico in uživati v njenem večernem utripu.