Čajne plantaže in slapovi Šri lanke

Šri lanka je dežela s toliko lepotami, da jo nekoč vsekakor uvrstite na vaš popotniški seznam. Šri lanka niso samo lepe plaže, sloni in nacionalni parki ter zgodovinske znamenitosti, uvrščene na seznam UNESCOVE svetovne dediščine. Njena pokrajina je tako raznolika, kot so lahko tudi dogodivščine, ki jih ta dežela nudi popotnikom. Da ne govorimo o okusni hrani in prijaznih ljudeh. V njenem centru, ki je srce Šri lanke, se nahajajo zelene čajne plantaže in obilica slapov, ki doživetje na njih še polepšajo. Hoja med čajnimi plantažami je zanimivo doživetje, tudi če jo popestrijo prav zanimive in nam nič všečne živali – pijavke. Ker v resnici niso nevarne, samo nadležne, le te ostanejo zanimiv popotniški spomin 🙂 
Nuwara Eliya je osrčje zelene notranjosti Šri lanke in tu pridelujejo najbolj kvaliteten čaj na svetu. Leži visoko, na skoraj 2000 metrih nadmorske višine in je dobro izhodišče tako za zanimive trekinge, vožnjo z vlakom med čajnimi plantažami ali raziskovanje slapov. Obiska tovarne čajev in njihove degustacije vsekakor ne smete izpustiti, saj je kvaliteta tega zdravilnega čaja tu na veliko višjem nivoju kot tisto, kar v Evropi ali drugod po svetu lahko kupimo kot zeleni ali črni čaj iz Šri lanke.

Slapovi, ki smo jih raziskovali in obiskali na našem potepanju po zeleni notranjosti Šri lanke so: Ramboda falls, Devon Falls, St. Clair falls, Ravana Ella falls…Med njimi bi vsekakor izpostavila Ramboda falls, vendar morate za dostop do njih dobiti vodiča, ki vas zapelje do izhodišča in dobro pozna okolico Nuwara Eliye. Zato le tega poiščite v tem višinskem mestu, katerega klima spominja na našo in te prav lepo ohladi od tropske vročine Šri lanke.