Karibsko vzdušje na grškem otočku Chrissi

Nobena skrivnost ni, da smo zaljubljeni v Grčijo in da jo res radi obiščemo. Odkar v Grčiji dela moja sestra, pa so obiski še pogostejši. Tako sva se že lansko leto, skupaj z mami, odpravili na obisk k sestri na Kreto in letos sva to ponovili. Le da je šla tokrat z nama še najmlajša iz naše družine in imele smo čisto pravi »babji teden« uživanja na Kreti.

Kreto sem obiskala že tretjič. Ker ji pravijo kar kontinent v malem pa kotičkov za raziskovanje nikoli ne zmanjka. Nekateri so takšni, ki se jih splača obiskati večkrat, spet druge samo enkrat. Prijaznost domačinov, vzdušje in nenazadnje tudi cene so tiste, ki so nas prepričale in odkar smo odkrili Grčijo, se na sosednjo hrvaško obalo ne vračamo več. A seveda imamo ljudje različne želje, različne izkušnje in pričakovanja. Na srečo in prav je tako.

Tule si lahko preberete nekaj naših predlogov za raziskovanje Grčije. Morda vas kateri prepriča ali vam pomaga načrtovati potovanje izven vaših dosedanjih okvirov počitnic.

https://potepanja.com/najlepsi-koticki-severozahodne-grcije/
https://potepanja.com/najlepsi-koticki-peloponeza/
https://potepanja.com/popotovanje-stirih-dezel/

Po navadi se najlepše stvari zgodijo izven naše cone udobja. To ponavljam večkrat, zato ker se mi zdi tako pomembno iti izven okvirov vsega, kar si predstavljamo. Ker tisto, kar nas čaka zunaj teh okvirov je velikokrat eno čudovito presenečenje.
A tako kot velja za potovanja kamorkoli, velja tudi za Grčijo. Če se le da, potujte izven glavne turistične sezone, saj je takrat ljudi manj in s tem več pristnih doživetij.

Že lansko leto smo se iz Krete odpravile na izlet na mini grški otoček Chrissi, ki se nahaja v Libijskem morju, južno od Krete. Na žalost je bil močan veter in lepota otočka in njegovih turkiznih plaž ni prišla čisto do izraza. Zato smo vajo ponovile. In bile nagrajene z resnično čisto pravim karibskim vzdušjem na grški način in barvo vode, ki jo težko pozabiš. Na otočku ni infrastrukture in na njem se (uradno) ne da prenočiti. Ladjice vozijo iz mesteca Ierapetra vsak dan v dopoldanskih urah in se popoldan vračajo nazaj. Seveda pa se v tem sredinskem času dneva na otočku nahaja tudi največ turistov. Če ste malo bolj avanturistične narave in vam preprosto kampiranje ne predstavlja težav, potem na otočku na divje prespite. Nagrajeni boste s čudovito, divjo naravo obkroženo s turkizno barvo zalivov, brez gneče in ostalih turistov. In ravno takšne izkušnje so tiste, za katere se je vredno potruditi in iti izven cone udobja ?