Vrt kolibrijev: Jardin de Picaflores

Ko smo se premaknili iz brazilske strani slapov Iguazu v mestece na argentinski strani Puerto Iguazu, nam je ostalo prosto popoldan in izkoristili smo ga za ogled vrta kolibrijev: Jardin de Picaflores.

To je sicer zasebni vrt, kjer lahko za simbolično vstopnino v vročih popoldnevih uživaš v senci tropskih rastlin in opazuješ številne kolibrije, ki priletijo in pijejo vodo iz pisanih ptičjih hišic obešenih na drevesih. Vrt ni ograjen in ptiči, predvsem kolibriji, prosto prihajajo in odhajajo, kar je super.

Nam je bil obisk v zelo vročem popoldnevu pravi balzam za dušo in res smo uživali in se sprostili v tem mini tropskem raju. In vmes opazovali kolibrije. Neverjetno majhni so, veliko manjši, kot smo si jih predstavljali. In hkrati tako hitri, da jih je res težko ujeti v objektiv. A imeli smo dovolj časa in smo se malo igrali, tudi s tem, komu bo uspelo narediti najlepšo fotko kolibrija, če sploh komu 🙂 .

Kolibriji so, zaradi hitrega prhutanja s krili, namreč sposobni lebdeti v zraku in to je tisti trenutek, ko jih lahko ulovimo v objektiv. So edine ptice, ki so sposobne leteti tudi nazaj. In seveda so čudovitih barv. Niso pa kolibriji edini obiskovalci tega mini tropskega vrta. In mi smo v vročem popoldnevu tu res uživali.