Geoff’s caye

Geoff’s caye je miniaturni koralni otoček na območju Belize Barrier Reefa. Če rečem miniaturni, potem res mislim da je mini 🙂 .

Nočitve na njem niso mogoče, saj ni nikakršnih namestitev (razen mogoče šotora), možno pa je obiskati otoček v sklopu dnevnega izleta iz Belize Cityja ali Caye Caulkerja.

Naša izkušnja doživetja otočka je bila grenko sladka.

“Sladka” zato, ker je otoček res rajski, bela koralna mivka in voda prelepe barve, čista in resnično takšna, kot je na spodnjih fotografijah. Od koralnih plaž in morja si kaj lepšega resnično ne bi mogli želeti, pa smo precej izbirčni glede plaž 🙂 .

Grenka pa zato, ker kljub prebiranju različnih tujih forumov in popotniških izkušenj, nikjer nismo zasledili, da se ob določenih dnevih v Belize Cityju ustavljajo križarke, katerih del gostov se odloči za obisk tega mini otočka. Oziroma nam to sploh ni prišlo na misel, bilo je – naivno, čisto izven našega konteksta doživljanja potovanj – očitno 🙂 .
In tako smo si čoln do Geoff’s caye delili s skupino približno 25 ameriških potnikov iz križarke. OMG je vse, kar lahko rečem. S Petrom sva se večkrat samo spogledala in sva točno vedela, kaj imava v mislih. Never ever naju ne boste videli na križarki. Saj vem – pravijo, da se zarečenega kruha poje največ in mogoče se bova tudi midva še spremenila, ampak tisto kar sva videla, je bila kar zanimiva in nič všečna življenjska učna ura.
Na srečo je skupina pred obiskom otočka odšla na skupno snorkljanje med koralnimi grebeni, mi pa smo se temu soglasno odpovedali. Zložili so nas na otočku, oni so odšli dalje, mi pa smo lahko uživali v njegovih lepotah še pred njihovo vrnitvijo.

Če se boste kdaj potepali po Belizeju, potem se Geoff’s caye splača obiskati. Naš nasvet je, da ga obiščete iz Caye Caulkerja in ne iz Belize Cityja, ter da se pred tem pozanimate, ob katerih dnevih pristajajo križarke v Belize Cityju. V pomoč pri tem vam je lahko tale link.

In se ob tistih dnevih NE odločite za obisk otočka. Na nedeljo, ko smo se vračali iz koralnega grebena in Caye Caulkerja namreč ni bilo nikjer nikogar 🙂 .