Omanska pravljica

Letošnje prvomajske počitnice so nam podarile 11 prostih dni za samo 4 dni dopusta in ker le tega nimamo na pretek – smo se jih odločili izkoristiti.

Kam oditi – smo se kar nekaj časa spraševali. Na koncu nas je pritegnil arabski svet in Peter je našel izredno ugodne letalske karte za Dubai, ki smo jih takoj kupili. Nori na naravo in pristnost nam dolgo raziskovanje Dubaia ni preveč dišalo in začeli smo se spogledovati s sosednjim Omanom.

Kako najceneje in najhitreje priti iz Dubaia v Oman? To nam je bilo hitro jasno – z avtomobilom, ki smo ga rentali takoj na letališču v Dubaiu.

Je varno? Je izvedljivo? Malo smo spraševali po forumih in neskončno sem hvaležna, da nismo poslušali par nasvetov, ki smo jih tam dobili – tudi od zelo izkušene slovenske popotnice – ki nam je prehod z avtomobilom odsvetovala.

Hvala Petru in njegovi veliki želji, da si ogleda Oman. Več o logistiki bo napisal sam, naj tu samo na kratko povzamem – je popolnoma varno in izvedljivo. In to je bilo eno naših najlepših (in najbolj varnih) potovanj do sedaj.

Bili smo navdušeni in razen vročine nimam ene same pripombe. Oman je čista pravljica. Zelo razgibana, pristna, prijazna, neverjetno varna in še bolj neverjetno lepa država za potovanje – tudi s čisto majhnimi otroci. Čudovita – večinoma neokrnjena narava, pristni in prijazni ljudje, dobra (in poceni) hrana, popoln občutek domačnosti….

….Soteske, kanjoni, gore, trdnjave in gradovi, mesta z dušo, puščave in oaze, prelepi wadiji in morje, tržnice in souki.

Je lahko še boljše kot to? Še se bomo vrnili- nekoč – zagotovo 🙂 .