Naš izbor: sprehajalne poti slovenske obale

Na našo obalo se najrajši odpraviva v pomladnem in jesenskem času, ko tu še ni pretirane vročine in gneče. Poleg raziskovanja obalnih mestec in dobre hrane pa so nama na obali najljubše daljše ali krajše sprehajalne poti. Veliko možnosti raziskovanja slovenske in tudi sosednje hrvaške Istre sem zapisala že v članku: https://potepanja.com/najlepsi-koticki-zaledja-slovenske-in-hrvaske-istre/

Tokrat pa vam predstavljam še dve čudoviti poti, ki sva ju sama prehodila pretekli vikend. Vsega skupaj sva tako naredila več kot 15km.

Najprej sva se odpravila na krožno pot ob naši obali. Začela sva v Strunjanu, se od Salinere povzpela čez hrib v Fieso in dalje proti Piranu. Pot sva nadaljevala iz Pirana v Portorož ter od tam dalje po delu Parenzane nazaj proti Strunjanu. Ta krog je dolg 11km in je res super sprehajalna pot, ki se jo z vmesnimi postanki (za naju obvezen sladoled v Cacau 🙂 ) prehodi v 2-3 urah. Midva pa sva tej poti dodala še sprehod med solinami v Strunjanu, kar skupaj nanese 13 km.

Na kosilo sva se odpravila v gostilno Kamin, ki ponuja najlepši razgled na Izolo in njeno okolico. Hrana pa je bila prav tako vrhunska, z morsko istrskim pridihom 🙂 .

Od Belvedera in gostišča Kamin, ki je tik ob njem, pa vodita dve čudoviti poti: ena proti Izoli, druga proti Belim skalam. Priporočam, ker so to za mene najlepši kotički slovenske obale.