Slatnik in Možic

Indijanska jesen nas letos res bogato razvaja. Tokrat smo se povzpeli na dva čudovita razgledna vrhova – Slatnik in Možic. Preko Bohinjske Bistrice smo se podali na Soriško planino, ki je bila naše izhodišče. Po začetni strmini se kmalu pride na greben, kjer se odprejo čudoviti razgledi. Hoja po grebenu je čisti užitek in srečali smo kar nekaj družin z otroci, saj je izlet res primeren za otroke. Tudi zato, ker se tu nahajajo številni dobro ohranjeni bunkerji iz 1. svetovne vojne, katerih rove lahko raziskujejo. Brez skrbi – so popolnoma varni in obnovljeni 🙂 . Obvezna oprema pri njihovem obisku pa je svetilka. Takšno dodatno raziskovanje v naravi ali gorah je vedno dobra dodatna motivacija za hojo otrok.
Slatnik, Možic in sosednji Lajnar so super izbor tudi v zimskih mesecih, samo takrat – zaradi snega – bunkarjev ne moremo raziskovati. Razgledi pa so pozimi še vedno – morda še bolj – lepi. Priporočamo.
In če želite – za konec izleta in nagrado – razveseliti otroke – jih peljite na ogromen krožnik Šmorna v domačo gostilnico Štrudl – v Bohinjski Bistrici. Bilo je njami 🙂 .