Gostovanje na radiu in kosilo v korejskem bistroju Suwon

Eno izmed najbolj pomembnih vodil v mojem (in velikokrat tudi skupnem) vsakodnevnem življenju je to, da čim večkrat poizkusimo narediti kakšno stvar prvič. Pa ne samo enkrat na leto, ampak mesečno, tedensko, mogoče dnevno. Oditi ven iz vsakodnevnih okvirov in obrazcev delovanja je včasih naporno, še večkrat pa nagrajujoče. V vsakem primeru pa predstavlja tisto svobodo, ki nikoli ni ujeta v naše vse prevečkrat zavedno ali nezavedno živeče vzorce.

Preteklo soboto smo tako zopet nekaj doživeli prvič. Prvič smo gostovali na radiu, saj smo bili povabljeni v radijsko oddajo Hudo! na Radiu Slovenija 1, ki je oddaja o najstnikih, tokrat pa smo govorili o potovanjih z otroci. Bila je zanimiva izkušnja in resnično smo hvaležni za povabilo.

Nismo pa samo prvič gostovali na radiu, prvič smo se tudi odpravili v korejsko restavracijo. Tokrat v bistro Suwon, ki se nahaja v Ljubljani. Bilo je odlično. Dobro, lahko, zdravo kosilo, s precej nežnimi okusi in zanimivimi imeni.

Kaj smo jedli?

Kimči (več vrst fermentirane zelenjave), bibimbap (skleda z rižem, zelenjavo, jajcem in po želji tudi mesom ali tofujem, lahko v nepekoči ali pekoči različici, mi smo poizkusili obe), mandu (korejski žlikrofi, ki so bili tako dobri, da smo takoj naročili še ene) ter ramyun (korejska različica japonske juhe ramen).

Naša ocena: odlično!

Čeprav smo se bali, da bodo porcije premajhne (kot smo brali v spletnih komentarjih), pa so bile za nas ravno pravšnje. Okusi in počutje po lahkem kosilu pa izvrstno.

In ja, že samo zaradi hrane bi bilo vredno potovati v Korejo. Mogoče, nekoč 🙂