Prelepi severozahod Sicilije

Prvomajske počitnice se bližajo in če ne veste kam bi “pobegnili” za nekaj dni – vam priporočamo Sicilijo.

Letalske karte do Sicilije se v veliki večini primerov lahko dobijo za okrog 50 eur, kar je izredno ugodno.
Otok je čudovit za samostojno raziskovanje in ponuja prelepo naravo, razgibano zgodovino ali samo gurmansko uživanje v dobri sicilijanski hrani.

Ker leži na jugu Evrope so temperature na Siciliji konec aprila že prijetno tople do včasih prav vroče. Mi smo se pred tremi leti konec aprila na Siciliji kopali kar 3x – na treh različnih lokacijah.
Sicilija ne pusti ravnodušne še tako zahtevne popotnike, hkrati pa je potovanje po njej tako neproblematično, da je otok super izbira tudi za tiste, ki se prvič odpravljate v raziskovanje in potepanje po svetu.
Poleg precej turistične Etne in Taormine v bližini (ki ju je vredno obiskati), pa je najlepši del Sicilije njen manj turistični severozahod.
Če se (zaradi velikosti otoka) odločate kaj vključiti v obisk in kaj ne – potem ne izpustite severozahodnega dela tega otoka.

O Scopellu smo že pisali – to je najlepša in najbolj pristna – nekoč ribiška vasica na otoku. Tu bi lahko kar ostali in upam, da se sem še kdaj vrnemo.
Pa ni samo Scopello (več o njem si lahko preberete tu ) tisti, ki nas je na severozahodu očaral.

Tu je še San Vito lo Capo – rt s čudovitimi plažami na skrajnem severozahodu, naravni rezervat Zingaro (Riserva Naturale Orientata dello Zingaro) – v bližini Scopella, področje okoli Monte Cofana (Riserva Naturale Orientata Monte Cofano), soline v Trapaniju in na koncu koncev najlepši in najbolj romantičen tempelj z amfiteatrom nad njim – na celotni Siciliji – Segesta.

Če se morate odločiti med obiskom juga Sicilije ali severozahoda otoka- je definitivno severozahod lepši, pristnejši, bolj očarljiv in naraven.
Naj vam fotografije spodaj pokažejo vsaj del lepote severozahodnega dela otoka, ki je vsekakor vreden raziskovanja.