Poletna osvežitev ob Bohinjskem jezeru

Eden najlepših kotičkov za poletno ohladitev je Bohinjsko jezero in njegova čudovita okolica. Sploh med tednom, ko tu ni prevelike gneče. Z družino smo, v mojem otroštvu, vsako leto preživljali del poletnih počitnic v Ukancu. Dogodivščin in spominov za izvoz. Bohinjske gore ter jezero pod njimi bodo za mene vedno eden najljubših kotičkov Slovenije.

Tokrat sva s Petrom parkirala v Bohinjski Bistrici, na parkirišču pred kampom Danica in se s kolesom odpeljala do cca 15km oddaljenega Ukanca, skrajno zahodnega dela jezera, ki je meni najljubše. Tudi med vikendom, v največji gneči, je tu milina.

Prvič sva se potopila tudi v ledeno vodo Savice, v njenem najlepšem delu, preden se Sava Bohinjka (katere izvir je slap Savica) izlije v Bohinjsko jezero.

Po prijetni ohladitvi sva se s kolesom zapeljala še do korit Mostnice in peš prehodila enourno krožno pohodno pot. Čakal naju je še vroč povratek s kolesi do kampa Danica v Bohinjski Bistrici. Cena celodnevnega parkiranja na njihovem parkirišču je ugodnih 5 eur. V gostišču Danica, ki se nahaja tik ob parkirišču, imajo izvrstno domačo hrano. Preverjeno in priporočava.