Idiličen vikend odklop v Dolomitih

Malo je vikendov, ko sva s Petrom brez otrok. Pretekli vikend je bil eden izmed njih. Trije frej dnevi – luksuz 🙂 .

Kam greva? Popolnoma jasno nama je bilo, da ne v smeri hrvaškega morja. Točno 10 sekund sva rabila, da sva združeno določila lokacijo – DOLOMITI.

Za mene so Dolomiti najlepši prostor pod Soncem. Včasih sva hodila tja vsaj enkrat na lepo, v zadnjem obdobju jih obiščemo približno na dve leti, saj želimo raziskati še kakšen drugi kotiček sveta.

Namestila sva se v Cortini d’Ampezzo v kampu Rochetta, kjer sva plačala 25 eur za nočitev.

Kakšnih hribovskih presežkov nisva delala, bolj uživala v sprehodih in čudovitih razgledih.

Prvi dan sva se odpravila do kultnih Treh Cim, na kavo ob lago Misurina, popoldan pa sva uživala v kampu in na sprehodu nad Cortino.

Drugi dan sva se odpravila na malo “daljšo” vožnjo okoli Selle. Passo Gardena, passo Sella in passo Pordoi – prelepo. V Canazeiu sva se ustavila na kavi, ki je v Italiji vedno izvrstna. Ja, milijon ovinkov in nekaj sprehodov vmes.

Tretji dan pa sva se odpravila na Chinque torri, od koder je najlepši razgled na Tofano. Po sprehodu ob njih pa via Cortina na pravo italijansko pico in nazaj domov.

In ne, ni bilo vse čisto tako kičasto, kot na fotografijah. Res je bilo sonce, a na prelazih tudi močan mrzel veter. In ponoči mrazzzzzz, okoli 6 stopinj. Velur, vetrovka, kapa in druga topla oblačila so must have v Dolomitih – tudi poleti.

Na koncu sva se oba doma grela ob čajčkih in na kavču zdravila prehlad, a vseeno so ostali zgolj lepi spomini in vtisi najlepših razgledov na svetu.