Abu Dhabi in Sheik Zayed Grand Mosque

Prelepa bela mošeja šejka Zayeda v Abu Dhabiju je vredna postanka v Združenih Arabskih Emiratih. Emirati sami po sebi nas – ljubitelje narave – sicer niso pretirano navdušili – v nasprotju s sosednjim Omanom, a ogled – za mnoge – najlepše mošeje na svetu je vreden postanka – lahko samo poldnevnega.

Tudi če Emirati ali Oman niso vaša končna potovalna destinacija – lahko postanek med leti v UAE planirate tako, da si v vmesnem času ogledate čudovito mošejo.

Mošeja je odprta vse dni razen petka. Če imate dovolj časa pojdite na ogled v zgodnjih jutranjih urah. Najbolje se je odločiti za voden ogled, ki poteka vsako polno uro (prvi je ob 9h), saj te popeljejo v kotičke, ki so za samostojne obiskovalce zaprti. Primerno oblačilo je seveda nujno, prav tako je v arabskih deželah vedno koristno imeti s seboj kakšno svojo ruto, s katero si pokriješ roke ali glavo, če je to potrebno.

Kaj naj napišem o naših občutkih v mošeji. Bili smo očarani. Definitivno najlepši sakralni objekt kar smo jih videli do sedaj.

Več pa naj spregovorijo fotografije 🙂 .