Ideja za izlet: čudovita Belopeška jezera

Končno se je norišnica v službi malo umirila in vikend je bil namenjen družini in naravi.
Po dolgem času smo jo zopet mahnili malo (ampak res malo 🙂 ) čez mejo, do čudovitih Belopeških jezer.
To je super enodnevni izlet, ki ga lahko kombinirate tudi z obiskom Kranjske Gore in jezera Jasna ter Zelencev….Pa še nobene gužve na cestah, z razliko od tistih v smeri morja 🙂

Belopeška jezera, tudi Mangartska jezera, Fužinska jezera ali Klanška jezera (italijansko Laghi di Fusine, nemško Weissenfelser Seen), sta dve jezeri, ki ležita v Julijskih Alpah, natančneje v Mangartski dolini v bližini naselja Trbiž, nedaleč od Rateč in tromeje med Italijo, Avstrijo in Slovenijo. Dolino dveh ledeniških jezer, ki so jo Italijani leta 1971 razglasili za Narodni park Belopeških jezer, na jugu omejuje gora Mangart, na vzhodu pa Ponce. Zgornje jezero z globino 10 m leži na nadmorski višini 929 mnm, spodnje pa 924 mnm (vir: Wikipedia).
Ležijo par kilometrov od mejnega prehoda in so super izbira tudi za izlet z majhnimi (ali večjimi) otroci. Do jezer se lahko pripeljete ali pa do njih prikolesarite. Kolesarski navdušenci lahko pot začnete v Mojstrani, Kranjski Gori ali kje vmes, saj je do jezer speljana čudovita kolesarska pot.

Izkoristite sončne in vroče dni tako, da se čim bolj pogosto odpravite v naravo. Ne bo vam žal 🙂