Glacier NP

Obisk Glacier nacionalnega parka, ki skupaj s parkom Waterton lakes leži na ameriško kanadski meji – je bil drugi vrhunec našega letošnjega potovanja. Iz vzhoda proti zahodu (ali iz zahoda proti vzhodu) ga prečka znamenita “Going to the Sun road”, ki je sicer lepa, a tudi zelo oblegana, prav tako Logan pass in kratki treking do Hidden lake-a. Tu se je naša pot drugič srečala s potjo prijateljev in pohod smo opravili skupaj. Pozdravilo nas je tudi sonce, saj se je ob prihodu na Logan pass vreme zjasnilo in res smo preživeli lepo popoldne.
A tisto, kar je bilo tako zelo posebno v tem narodnem parku ni bila znamenita in nagužvana Going to the Sun road. Pravi biseri se pravzaprav skrivajo drugje. Tam nekje ob Two medicine lake, kjer bi z lahkoto preživeli več dni, sploh ker ob jezeru leži lep kamp. Ali v Many glacier valley, ki smo jo čisto “slučajno” odkrili. Kakšna veličina gora, lepota, tišina in nikjer nikogar. Turiste bi lahko preštela na prste ene roke in res mi ni jasno, kako za vraga tukaj, kjer je tako zelo lepo – ni skoraj nikogar. Na našo srečo seveda. To sta bila za nas dva presežka v Glacier nacionalnem parku, ki sta se dotaknila nečesa pomembnega znotraj nas in ostala v srcu.
Jaz ju ne morem pozabiti. Takih stvari človek ne pozabi. Lepota ostaja. Sploh če je tako zelo vtkana v prvinsko naravo in prežeta s silo, ki jo je ustvarila.