Čudovita razgledna Slemenova špica

Slemenova špica mi je že od nekdaj eden najlepših razglednikov in kotičkov Julijskih Alp. Čudovita je v vseh letnih časih, v cvetoči pomladi, sončnem poletju, v času jesenskih rumenih macesnov ali ko jo pobeli sneg. Ker je zelo lahko dostopna iz Vršiča, pa je roko na srce, precej oblegana. Zato sem se že zdavnaj odločila, da jo obiščem samo še med tednom in nikoli ob vikendih.

In kaj je lepšega, kot na sončen petek vzeti dopust, se z dragim odpraviti na enega najljubših kotičkov gora, uživati tam v miru in brez gužve, na koncu oditi na kosilo na žgance in za piko na i uživati v kavi ob jezeru Jasna ter ob sosednji modrini reke Pišnice.

Kot sem že zapisala je izhodišče za Slemenovo špico Vršič. Po tablah je do vrha približno uro in pol hoje, a v resnici jo ob normalnem tempu dosežemo že v dobri uri. Kljub lahki dostopnosti pa je to vseeno visokogorje, zato ne pozabite na primerno opremo, predvsem kvalitetno obutev in ne podcenjujte gora in vremenskih pogojev ali precenjujte svojih zmožnosti.

Srečno ?