Monstera bistro: kulinarično razvajanje pri šefu Binetu Volčiču

S Petrom sva oba hvaležna najinima otrokoma za ogromno stvari, ena izmed njih pa je zagotovo občutek za vrhunsko kulinariko, ki sta nama ga približala pravzaprav ravno Lan in Iris. Doma imava dva kuharja, ki naju že sedaj prekašata v kuhinji. Pa ne malo prekašata, ampak precej 🙂 . Sploh Lan kuha vrhunsko in res kvalitetno, pripravlja več – hodne menije, ki se jih ne bi sramovala marsikatera dobra restavracija, Iris pa mu seveda sledi.

Zato se tudi na potovanju veliko ukvarjamo s kulinariko in to nam vsem zelo ustreza. Doma se zadnje čase večkrat odpravimo na kosilo ali večerjo v kakšno res kvalitetno restavracijo. To ni najcenejši “štos”, a se nama s Petrom vseeno zdi vredno, saj nama je tudi nasplošno zelo pomembno kvalitetno vsakodnevno prehranjevanje. Ne samo to, kaj damo nase (to nobenega od nas ne zanima pretirano – razen morda sedaj naše najstnice, ki odrašča in to spada zraven), ampak predvsem kaj damo vase in v kakšne izkušnje vlagamo.

In zato letos Božiček naši družini (večinoma) ni prinesel materialnih daril, ampak kulinarično izkušnjo.

Otroka sta si že dlje časa želela obiskati kuhinjo šefa Bineta Volčiča v njegovem Monstera bistroju v Ljubljani. Bine je res vrhunski šef, po mojem mnenju eden boljših v Sloveniji. In tako smo se v soboto odpravili na 4 hodno kosilo v njegov bistro v centru Ljubljane.

Kaj naj rečem. Izvrstno in zagotovo kmalu spet ponovimo 🙂