Ideja za izlet: korita Mostnice in Voje

Ponavadi se na izlete in v naravo odpravljamo sami ali v družbi še kakšne družine. Tokrat pa se nas je zbrala skupina 20. oseb in ne glede na velikost skupine, smo se imeli super.
Ko potuješ ali raziskuješ v družbi, se je vedno treba malo prilagajati, ampak tisto kar dobiš v zameno je vredno vsakega prilagajanja 🙂 in se niti ne da opisati. Kljub večji skupini pa smo začuda užili tudi tišino in mir doline Voje in prelepa korita Mostnice pred njo.

Izlet do korit Mostnice in v dolino Voje do slapu na koncu, priporočam v toplih dneh, ko se ob koritih in slapu paše ohladiti. Krožna pot je dolga 11 kilometrov, a popolnoma nezahtevna. Primerna je tudi za otroke, ki so vsaj malo navajeni hoje.

Kako dostopimo do izhodišča krožne poti?

Pri Bohinjskemu jezeru (Ribčev laz) nadaljujemo desno, v smeri Stare Fužine. V Stari Fužini v križišču pri kapelici zavijemo ostro levo na vzpenjajočo cesto v smeri planine Blato, planine Vogar in doline Voje. Cesta nas pripelje do parkirišča, kjer pobirajo cestnino za planino Blato, mi pa tu parkiramo.

Pozor: s seboj imejte obvezno dovolj kovancev za plačilo parkirnine, saj parkomat ne sprejema bankovcev in ne vrača denarja! Cena parkiranja je 1,5 eur na uro. Redarji v Bohinju so zgodba zase in se o njih sploh ne splača izgubljati besed, gotovo je samo to, da se vam tu na črno res ne izplača parkirati, ker zelo, zelo “vestno” opravljajo svoje delo.

Navkljub izredno strogi parkirni politiki, pa so ti konci prelepi in vredni obiska. Korita Mostnice so čudovita in dolina Voje s slapom na koncu res lepa. Kljub temu, da smo jo obiskali na sončno in vročo nedeljo – je bilo ljudi zelo, zelo malo. Za piko na i pa je sledila še izvrstna domača hrana v planinski koči na Vojah.

Čaka nas še en vroč vikend, užijte ga v naravi!