Z električnim kolesom do pokljuških planin

Letos sem, bolj kot ne po sili razmer, odkrila svobodo in radosti električnega kolesa. Priznam, da sem bila več let močno skeptična do uporabe le tega. Letos pa se mi je odprl popolnoma nov svet in kar naenkrat sem dojela, kakšen užitek in svobodo prinaša le to. Končno sem lahko odšla s Petrom na daljši kolesarski izlet. On se matra, jaz se matram malo manj in hkrati zraven neverjetno uživam. In končno so mi dostopni tudi gorski cilji, kar je bilo pred tem misija nemogoče. Vsaka stvar ima lahko dve plati kovanca in električno kolo se je za mene izkazalo kot izjemno.

Na prvi daljši kolesarski izlet sva odšla na Pokljuko. Izhodišče je bila Srednja vas pri Bohinju, od koder sva se zapeljala najprej na Uskovnico, pot nadaljevala do Zajamnikov, dalje vse do planine Goreljek in od tam nazaj v Srednjo vas pri Bohinju. Čudovit celodnevni izlet s približno 1100 višincev in 37 kilometri, kar bi bilo za mene brez električnega kolesa nemogoče.

Včasih je prav, da si v življenju stvari poenostavimo. S tem se nam odpre popolnoma nov svet, v katerem lahko neskončno uživamo. Aleluja.