Vancouver

Poleg čudovite narave in množice živali, me je na našem letošnjem potepanju navdušilo še nekaj – in sicer mesto, pravzaprav velemesto (malo čudno za mene – velika mesta me res, res težko navdušijo): Vancouver.

Sem bi se preselila. Takoj. Ima čudovito sintezo med gorami in morjem. Med starim in novim. Med urbanim down town-om in zelenjem. Je pristno. Ima dušo. Skrite kotičke. In je veliko več kot mesto. Takoj smo se ujeli in v njem bi z lahkoto živela.

Raziskovali smo Stanleyev park, ki je oaza Vancouvra. Granville island in Water street, ki sta srce in duša mesta. Down town, ki je na mehak način vpet med zelenje in stari del mesta, vendar ni njegovo bistvo. Plaže na južnem delu Vancouvra, ki so za mestne plaže presenetljivo čiste in lepe. In kjer se vedno kaj dogaja – od surfanja do igranja odbojke. Vancouver-ski akvarij je eden najbolj poznanih v svetu in na drago vstopnino moraš kaj hitro pozabiti. Prav tako na drago vstopnino na območje Capilano suspension bridge-a, ki se nahaja na njegovem severnem delu in si ga vsekakor velja ogledati in ga doživeti. Vendar ne misliti, da je to možno v pol ure. Tako za akvarij, za Capilano, za Stanleya in za Granville island si rezervirajte vsaj 3 ure (za vsakega posebej).

Vancouver je lep, a noro drag. Prenočevali smo v Jericho beach hostlu, za ceno 80 eur na noč za 4 osebe, kar je bilo zelo zelo ugodno, vendar rezervirano pol leta pred potovanjem. Jedli smo v kitajski četrti (a v vietnamski restavraciji), kjer se lahko dobi dober obrok za približno enako ceno kot pri nas. Naslednji dan pa smo si privoščili kosilo na eni izmed stojnic v Granville public market-u, kjer za malo denarja lahko dobiš veliko. Mi smo se odločili za tajsko hrano po cca 6 eur za porcijo, ki nas je dobro “nasitila”. Torej se tudi tukaj lahko za ugodno ceno dobi obrok in nočitev. Z malo načrtovanja in prilagajanja.