Seattle

Prvi dan našega potovanja po Ameriki in Kanadi smo preživeli v Seattlu. Na raziskovanje mesta smo se odpravili že zgodaj zjutraj, saj smo se zaradi jet lega (9 ur časovne razlike) zbudili že sredi noči. Glavna znamenitost Seattla je Space Needle, iz katerega je v lepih dneh razgled tako na Pacifik, kot na 4392 metrov visok Mount Rainer – goro, ki je pravzaprav vulkan, pod katerim se nahaja tudi istoimenski nacionalni park. Pacifik smo si dodobra ogledali, do Mount Rainerja pa razgled ni segal, a nič zato, smo si ga ogledali naslednji dan ob obisku nacionalnega parka.
Space Needle je ob lepem vremenu vsekakor vredno obiskati, čeprav ni poceni. Cena obiska za družino je okrog 80 eur. Otroka sta pri razgledu iz njega takoj opazila ogromna in zanimiva igrala v parku tik ob njem, kar je bila seveda brez debate naša naslednja postaja. Tako gibalno zanimivih in domiselnih igral še nismo doživeli. Pravi užitek (in včasih tudi strah) ju je bilo opazovati pri plezanju po njih.
Poleg Space Needla pa je must see Seattla brez dvoma Pike Place market, stari del mesta Seattle, z mestno tržnico, kjer najlažje doživiš utrip mesta in kjer lahko vsak najde nekaj, kar mu je všeč. Če ne drugega – dobro kitajsko restavracijo, kjer si privoščiš topel obrok za ugodno ceno. Pike place market leži ob obali, obkrožajo ga strme ulice, ki se spuščajo proti njemu.
Tako kot v marsikateri prestolnici se tudi tu prepleta blišč in beda. Dva pola, dva svetova, dve skrajnosti. A Seattle ime dušo in to je bilo tisto, kar nam je bilo najbolj všeč.