Edinstveni safari: kolesarjenje v nacionalnem parku Hell’s gate

Po mnogih urah preživetih v jeep safari avtomobilih je po Amboseliju končno napočil čas za prav posebno, edinstveno dogodivščino. Za kolesarjenje v nacionalnem parku Hell’s gate. Juhu, končno nekaj drugačnega, nekaj, kjer bomo malo premigali svoje noge in morda čisto od blizu, brez zaščite avta, opazovali divjo naravo in njen živalski svet.

Nacionalni park Hell’s gate leži južno od jezera Naivasha v Keniji, približno 100 km severozahodno od Nairobija. Ime je dobil po ozki soteski, ki je bila nekoč pritok prazgodovinskega jezera, ki je hranilo ljudi v dolini Rift. Ustanovljen je bil leta 1984. Park je majhen in ker v njem ni velikih, divjih mačk, razmeroma varen tudi za kolesarjenje. Kaj to pomeni razmeroma varen? Ha, varen po afriških standardih. Zelo, zelo majhna verjetnost je, da bi tu srečal kakšnega leva, čito ali leoparda. Ampak po drugi strani v Afriki nikoli ne veš. Dan pred odhodom domov, smo v lokalnih novicah zasledili, da so zaprli cesto v Nairobiju, ker se je po njej sprehajal lev. Toliko o varnosti ?

Ampak, kot sem že zapisala, v resnici je bilo varno in največjo nevarnost so pravzaprav predstavljali bivoli, ki smo jih srečali kar nekaj.

In kaj je bilo najlepše? Žirafe. Čisto od blizu. Mi in žirafe in nikogar drugega. Milina.