Čokoladnica Zotter in čokoladni teater

V soboto smo – na priporočilo prijateljev – obiskali čokoladnico Zotter v Avstriji in njihov čokoladni teater ter pripadajoče posestvo. Nameravali smo ostati 3 ure, ostali smo cel dan. In se odločili da naslednje leto obisk ponovimo. Dan je bil poln kulinaričnega razvajanja in najboljših okusov. Tudi tisti, ki niste klasični čokoholiki, tu definitivno lahko pridete na svoj račun. Ogromno okusov in zvrsti čokolade, ki jo lahko v čokoladnem teatru spremljate od začetka (čistih kakavovih zrn iz vseh konec sveta) do njene končne oblike (različnih čokolad, pralinejev, vročih napitkov…). Vse o čokoladi. Od zrna do kulta. Okusi so resnično kvalitetni in ogromno čokolad je primernih tudi za vegane.

In kar je bilo meni najboljše – vse je delano po principu “Fairtrade” – pravične trgovine in vse sestavine so organsko – ekološko pridelane. Josef Zotter spada med najboljše mednarodno priznane proizvajalce čokolade na svetu. Je zelo poseben in zelo preprost – a odprt, dostopen obiskovalcem.

Čokoladni teater se nahaja na posestvu, kjer se ukvarjajo z bio kmetijo in kulturo bio prehrane. Posestvo je preprosto, a vrhunsko zasnovano. Kotiček za dušo. Ki ga popestrijo ležalne mreže, vrvi za hojo po njih, kmečki golf, zeliščni vrtovi in množica živali. S posebnostmi Josefa Zotterja, kot je na primer pokopališče idej. Imajo lastno domačo pivovarno, pekarno, mlin in mini tovarno testenin. V restavraciji, ki se nahaja na kmetiji uporabljajo izključno sestavine, ki jih sami pridelajo. Njihov bio jedilni bar (kot ga sami imenujejo) je najbolj posebna restavracija, kar sem jih do sedaj obiskala. Bilo je njami. Pika na i je bil njihov eko – sadni sladoled, najboljši kar sem ga do sedaj poizkusila (z izjemo sicilijske pistacije).

Podajte se tudi vi na njihovo pot čokoladni okusov in kulinaričnega razvajanja. Se spača.