Bachalpsee lake

Za vse ljubitelje gora in narave je Švica ena izmed najlepših bližnjih destinacij za obisk. Poleg slovenskih Julijcev in italijanskih Dolomitov. In kot sem že večkrat napisala – naj vas domnevno visoke cene v Švici ne odvrnejo od raziskovanja njenih lepot. Če se dobro organiziramo – ni nujno da je draga. Ima množico kampov, kjer se lahko spi za normalno ceno, hrano (ki pa je res draga) pa lahko pripeljemo s seboj. Mi smo s seboj peljali praktično vse (razen kruha) in največji strošek je predstavljala pot (bencin, cestnine, kakšna gondola – ki pa ni nujna).
Za prvi obisk priporočam raziskovanje območij Grindelwald, Wengen in Lauterbrunnen, kjer smo mi spali v čudovitem kampu v dolini premnogih slapov.
Na tem našem prvem obisku Švice smo se podali tudi na raziskovanje jezera s prelepim imenom – Bach 🙂 na področju, ki se mu reče First. Z gondolo smo se povzpeli malo višje in se odpravili na približno 1 uro dolg pohod primeren tudi za manjše otroke, ki so vsaj malo navajeni hoditi – do Bachalpsee jezera.
Pot navzdol je bila za nekoga še posebej adrenalinska in uživaška. Na koncu pa so bili navdušeni tudi otroci saj smo se ustavili na zanimivih igralih. Kaj pa jaz?
Jaz pa poleg razgleda ne potrebujem veliko, da bi uživala. Mogoče dobro kavo, ki sem si jo privoščila in zelo hitro pozabila na njeno ceno 🙂