FELFEDEZÉZSEK VINARIUM LENDVA

Lendva és környéke felfedezését egy kiváló ebéddel kezdtük meg a házias és hangulatos Lovski dom vendéglőben Lendván. Két éjszakára egy, a Vinarium szórt szobás szálloda részét képező házikó lett az otthonunk.

Ez egy egyedi lehetőség, hogy megismerje és megélje Lendvát és a bortermő vidékét, és szinte kötelező kipróbálni.

Már az első este meglátogattuk a Vinarium kilátót, amely tetejéről megcsodáltuk az elénk táruló tágas vidéket. Innét a tekintetünk 4 országba elér. A Cuk Borházban elfogyasztott kiváló vacsorát és a borkóstolót követően eljött az ideje, hogy erőt merítsünk Lendva felkutatására másnap.

A finom reggeli után, amivel a Hungarikum bolt látott el bennünket, a Murania Kerékpárközpontban kikölcsönzött kerékpárokkal végigtekertünk a városon, megálltunk a színháznál, ahol egy egyedi időgép is működik, megnéztük a zsinagógát, valamint a lendvai várban láhtható tárlatot. A kerékpározás közben a Hotizai Idegenforgalmi Egyesület készített uzsonnát számunkra, kicsivel később pedig a kapcai Malibu vendéglő várt bennünket ebéddel.

A túra végén még elindultunk a Szentháromság-kápolna felé, ahol főképp a legfiatalabbaknak nagyon tetszett Hadik Mihály múmiája.
Lendva valóban az élmények városa és nagyon ajánljuk, hogy látogassa meg az ország legkeletibb részében fekvő kellemes várost és környékét.