Fihalhohi – Maldivi

Fihalhohi je majhen otoček v indijskem oceanu. Eden izmed tisočih belih koralnih otočkov ki so del otočja Maldivi. Ni poceni, res ni 🙂 In ker imamo rajši poceni potovanja, smo kar nekaj časa preračunavali in obračali številke. A ko te nekaj močno potegne – greš in čeprav se moraš na ta račun odpovedati kakšni materialni dobrini doma ali si od dobre mami sposoditi kakšen euro – je vredno.

Koralni greben, ki čisto blizu obale obkroža otok, je akvarij tropskih ribic vseh barv in oblik. In živih, zdravih koral. Včasih mimo priplavajo delfini, včasih kakšen mini morski pes, papiga prileti in ti sede na ramo, morski rakci pa se ob večerih lovijo po plaži.

Vse skupaj zmoti kakšen kitajski ali japonski turist, ki ne zmore tiho opazovati igre rakcev in vse z veseljem prežene v vodo…a na srečo smo jih srečevali samo zvečer, čez dan pa so se čudežno porazgubili ali odšli na potapljanje v druge zalive. Za to naravno lepoto atolov in koralnih otočkov seveda vse mastno zaračunajo. A če se enkrat odločiš iti tja, moraš na to pozabiti. In uživati.